Monaco


En plats vi inte tänkt besöka på denna resa, men som visade sig var en av de vackraste ställen vi besökt i år. Vädret var perfekt för citysightseeing, lite mulet men regnade ändå inte. Blev inte för varmt. Men att hitta en parkering åt husbilen i denna smala gatornas stad var inte det enklaste. Efter frågande hittade vi ett parkkihus där husbilar var tillåtna o framförallt rymdes in. Men detta var ganska långt bort o bilvägen gick genom ett berg. Kanske hade vi slutligen hittat utan hjälp också men som tur var så fick vi hjälp av nå lokala som gick med oss genom hissarna o köpcentret o tunnlarna för att komma ut vid gångvägen upp till det historiska centrumet.


Besökte akvariet o det var värkligen värt ett besök. Förutom en massa fiskar så fanns där skelett o en massa annat intressant också. O så kunde man klappa små hajar i en  bassäng. Hade själv inga planer på att sticka ner handen åt en haj men Jani offrades (tydligen var dom sträva) o det slutade ju med att hajen hoppade upp o skvätte ner oss alla. En riktig höjdpunkt för pojkarna! :)



Lekparken på taket till akvariet var också en hitt. Där kunde man också se o röra vid sköldpaddor. Pågrund av att det var söndag o det mesta i staden var stängt var där inte alls nå mycket folk, vilket var så skönt. 










Kommentarer

Populära inlägg