Riu Funana

Vårt hotell Riu Funana låg bara 2 km från Santa Maria, liten fiske by på öns sydspets. Man gick dit på 20 minuter o med taxi tog det några minuter (3€ väg). 
På området fanns två Riu hotell vars All inclusive man fritt kunde använda! Flera olika restauranger fanns att välja mellan, men med pojkarna höll vi oss till buffén. Helt ok mat, men efter en vecka så började det nog smaka lite samma sak. 




De större familjerummen var helt tillräckligt stora för mera än 4 personer. Inga större kryp, men en MASSA myggor, myggsprej borde man ha haft med. Ingen dricka på rummen, vissa tyckte detta var mycket dåligt :). Men man fick ju hämta hur mycket man bara ville o orkade bära. Fungerande o tyst luftkonditionering.


Två stora poolområden, med varsin uppvärmd pool. De värmda var lite varmare än de andra.
Kom man till poolen efter klockan 11 så fick man nog bara drömma om en solstol, samma sak gällde på stranden. Detta ledde förstås till att folk var uppe tidigt o reserverade stolar. 



Babypoolen, 35cm djup, var lite farlig. Kevin halkade genast på kanterna som bestod av ett brant "dike". Inte alls praktiskt för småbarn. Men där var oftast heller ingen.


Lekparken var liten o sliten! Men pojkarna trivdes nog där också som omväxling till stranden o poolen.


Bamse såg man ganska ofta. Pojkarna var nog anmälda till Bamseklubben men ville inte vara där o jag ville inte lämna dem där ensamma. Visste inte att det var krav på att barnen skulle vara där ensamma. Hade tänkt sitta där med dem, aldrig att jag skulle lämna dem! Så de fick ha sin klubb! Bamseshowen en gång i veckan var bra, men onödigt sent (19.45) för våra barn. 


Stranden var super!
Men inte barnvänlig, det blev snabbt djupt o vågorna var stora. De flesta dagarna var det röd flagga o ibland gul men aldrig grön. Så ensamma kunde barnen inte simma. Många vuxna hade också stora problem.



Allt som allt helt ok hotell!

Kommentarer

Populära inlägg