Färdväg

Satt länge igår kväll o planerade sommarensresa! Verkar vara extra svårt i år, vi kan inte ens bestämma oss för vilken väg ner vi skall ta. Upp kommer vi längs Via Baltica det är bestämt eftersom vi kör upp från Grekland via Romänien. Men ner... Plan 1 var att ta båten Vasa-Umeå o köra ner till Trelleborg o ta båten över till Rostock. Men så ändrades en vänfamiljs planer o de åker samma dag som vi men Åbo-Stockholm, så då kunde vi få sällskap. Så så långt har vi väl bestämt oss att det blir Åbo-Stockholm. Men blir det sen båten Trelleborg-Rostock eller broarna via Danmark är ännu öppet. Åkte broarna första året eftersom vi skulle till Legoland, det skall vi nog nu också men hade tänkt oss den i Tyskland. Men får se, egentligen spelar det ju ingen roll vilket Legoland det blir (skillnaden är att den i Danmark är betydligt dyrare, annars är det ganska lika).
Plan 1 skulle antagligen bli det billigaste alternativet o ett som vi inte testat ännu. Ifjol blev det Via Baltica båda vägarna. Man kan ju också åka båt direkt till Polen eller Tyskland, vilket många gör, för körstreckan blir ju betydligt kortare då. Men för vår familj skulle vi få betala långt över 1000€ för det (man åker inte 36 timmar utan hytt med småbarn) så lite för saftigt för oss.

Bild lånat från nätet.

Men två trevliga campingar hittade vi åtminstone i Kroatien.

Solaris Camping Beach Resort som vi besökte också förra gången men nu har de en ny Aqua Park där också. Campingen var super redan tidigare med piratskepp o sånt men nu ser den ännu bättre ut. Blir nog några dagar här.
 
Bild lånad från annan reseblogg
Sen blir det Split o Dubrovnik som vi inte hann med senast o kanske får vi sällskap under de dagarna också. Det skulle pojkarna tycka om!

Kommentarer

Populära inlägg