Ny eller gammal

Husbil alltså! O inte ny som i ny utan ny för oss. 
Vi tycker bra om vår husbil. 


Den har fungerat felfritt (nästan) hittills. Den har en planlösning som fungerar för vår familj. 
Men det finns andra som skulle kunna fungera ännu bättre. En med separata sängar baktill, så pojkarna fick varsin säng, men man kunde också ha den som en tre personers bredsäng. Sådan vill jag ha! Den som vi har nu har nog dubbelsäng där bak, men andra vägen svängt. 

Men luftkonditionering, också under körtiden, är det som är största problemet. Vi har luftkonditionering i bodelen nu, men den kan man bara använda när man står på plats o har el till bilen. Visst är det skönt att stiga in i en sval bil när det är super varmt ute, men de senaste somrar har vi märkt att vädring o fläkt fungerar nästan lika bra. Man blir så lätt sjuk av för kallt också. Så därför har vi knappt använt den de senaste åren. 
Men vad vi verkligen behöver är  luftkonditionering i bildelen. Vi har nu kört tre somrar utan o Kevin mår så dåligt när det är för varmt i bilen. En liten fläkt på borden är inte tillräckligt. Så nu måste det bli en ändring. 

Men att hitta den perfekta bilen är inte så lätt. Vi har en ganska lång önskelista! Kunde man köpa en ny så hade det ju varit lätt men...

Vill ha en bottenplan som denna, men en alkovmodell. 



Vill ha en bil för 5-6 personer (tänk att det kan vara så svårt, de flesta är för 3-4 personer), med luftkonditionering i bilen o i bodelen (bodelen kan jag leva utan), stort kylskåp, ugn, separat dusch (kan användas som garderob), stort "takatalli" o mycket förvaring, bland annat. Hittills har vi inte hittat en ända begagnad som skulle fylla alla våra önskemål. 

Kanske man bara borde installera luftkonditionering i bilen som vi har istället! Eller trappa ner önskemålslistan lite...

Kommentarer

Populära inlägg