Sicilien

I brist på nya resor så kommer här en blick tillbaka till Sicilien.
Vi besökte Giardini-Naxos i maj för några år tillbaka. Hade tidigare besökt Kreta o Turkiet i maj o där var det sådär lagom varmt, men här var det riktigt kalt vissa dagar. Sista dagen fick lill-gubben (var då 8 månader) t.o.m. ha tjock mössa.
Men hotellet var helt ok. Inget lyx, men fungerade. Villa Giardini hette lägenhetshotellet som vi bodde på.  Vi bodde längst ner så Romeo hade hela gräsmattan att springa omkring på. Poolen var inte uppvärmd o barnpoolen var för djup för en 3 åring. Så det blev inte mycket badande! Men på stranden trivdes vi.




Vi hade hyrbil i tre dagar o tur var det. Annars hade där nog blivit lite tråkigt.
Åkte upp till Etna en dag. Tanken var att vi skulle åka sen ännu högre upp med linbana. Men uppe var det dimmigt o kalt, som vinterkalt (ja vi visste ju nog det innan,så vi hade mycket kläder med) o Romeo total vägrade vara där. Han skrek "tahdon hotellille" ända tills vi åkte ner därifrån. Tydligen var det en mycket skrämmande plats för en 3-åring.
Så mamma fick nog ge sig, hur mycket geologen i mig än hade velat se Etna. Men lovade då att vi kommer tillbaka o det skall vi nog ännu nån dag.


Vackra vyer o fina små byar besökte vi under de dagarna!
Sicilien är en mycket vacker ö!



Vi hade med egen bilstol åt Kevin så det gick jätte bra. O åt Romeo fick vi lånat en sittkudde från hyrfirman. Fast det var liten bil så in rymdes vår syskonvagn också! Fast vi nog inte hade ut den en ända gång ur bilen. Var inte så praktisk i de små byar där vi stannade. En bärsele hade varit bra, men det hade vi inte.


Campingplats mitt i byn där vi bodde. Vi var in o tittade på området o konstaterade att så här vill vi också resa. Följande januari köpte vi vår husbil! :) Så nästa gång vi kommer till Sicilien blir det med husbil!


Kommentarer

Populära inlägg