Santapark

Eller "Tonttumaa" som Kevin kallade det, var resans höjdpunkt förstås! Lite överpris o gjort för Japanska turister, men helt nått man kan uppleva en gång. Inget man vill besöka varje år o inte behöver man reservera en hel dag till det heller. Men har man betalt 113€ så vill man ju också få ut nått av det, tyckte åtminstone vi. Så vi var faktiskt dit igen på söndag en liten stund innan vi åkte hem (eftersom det är 2 dagars biljett som man betalar för). Men nå mera än några timmar om gången klarar man ju inte av julsånger och över Happy tomtar! Men grottan i säg är ju fin o visst får man julstämning!


Isgrottan var fin! Fast blev lite förvånad när de inte hade jackor i barnstorlek alls. Skall detta inte vara ett ställe för barn!?


Men egentligen så fanns där ju inte sååå mycket som man kunde göra!
Gå tomteskolan var en sak! Tog 20-25 minuter så det var kanske det som räckte längst. Man fick lära sig smyga, titta i fönster, lite tomtespråk o annat som en tomte behöver kunna. Ut kom man sen med diplom o tomtemössa! O dessa hörde faktiskt till priset!

 En tomte dansshow framfördes tre gånger om dagen!
Helt ok, men blev lite råddigt för barnen eftersom allt sades på tre språk, finska, engelska o ryska!


Sagotåget var roligt, men inte längre efter det sjunde varvet...
Var ju egentligen ganska lite folk, så nå köande behövdes inte.
 

Angry Birds området var nog en besvikelse. Där fanns en rutchbana, en tunnel o nå dataspel. Lite mera kunde de ju ha satsat. Men Kevin trivdes, sprang runt så han var helt slut!

Tomteverkstaden var roligt. Man fick tillverka egna tomtar. Dock var det sen ganska svårt att få de ny målade tomtarna med sig utan att förstöra dem... Speciellt när de skulle målas i alla möjliga färger...


Ja så kunde man ju dekorera pepparkakor (vill de ju inte göra hemma heller) o fota sig med tomten igen. Hör behövde man "bara" betala 27€ för ett A4 foto (i Pajakylä var det 28€). O det var ju egentligen ända sättet att se tomten, att gå in o fota sig alltså! Nog kunde han ju ha visat sig utanför "sitt rum" nån gång under dagen!

Slutsats: Ok nu har vi sett o upplevt detta, tror inte det blir flera gånger!

Kommentarer

  1. Du beskrev exakt vår åsikt :) Vi kom till Santa Park exakt då de öppnade, då var tre bilar på parkeringen och tomten kom och öppnade. Så stod han där o vinkade o det var ju då man borde ha puttat fram barnen o fotat men då vågade ju förståss ingen av våra. Det var enda gången Linnea såg tomten, resten av tiden satt han o tryckte i sitt kontor. För inträdesavgiften man betalade hade han nog kunnat visa sig lite mer. Eftersom jag ändå inte tänkt ha fotot på väggen m.m. så bestämde vi oss att hoppa över fotograferandet. Önskelistan lämnade vi åt en tomtenisse istället. Lite julstämning fick man nog men som du skrev, nu har vi besökt det och har inget behov av att göra det fler gånger :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tomten var inte ens o öppnade förra helgen, han satt bara i sitt rum! Tycker de kunde ha en tomte vid fotograferingen o en som gick omkring. Men nog förstår man varför det är mest utländska turister som besöker stället!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg