Väskproblem

Är som vanligt i tid ute o packningen är pågång för fullt hemma hos oss. För tillfället ser vår matsal ut som ett klädförråd, för nu finns där allt som alla skulle vilja ha med. Min pappas kommentar igår var "Ska ni ha me allt deher?!" Nå som försvar så är vi ju 5 personer o en liten som behöver med precis allt. O så skulle jag helst slippa tvätta en massa kläder på semestern! Ja åt minstingen måste man ju tvätta. Han äger ju inte så mycket kläder så vi skulle klara 2½ veckor utan att tvätta.

Så detta är mera vad alla hoppas få med sig! 


Igår plockade vi också in resväskorna. Hade tänkt oss en stor, en liten o en jätte stor. Jätte stora väskan är köpt på Lanzarote nångång för länge sen o den har varit så tacksam att packa i. Fast den till de yttre måtten är ungefär lika stor som Samsoniten så är den ändå betydligt rymligare. Så de väskorna var det tänkt vi skulle ta. Men vad vi inte märkt när vi kom hem senast var att den jätte stora ju var sönder. Tyget på insidan hindrade att man såg att den var helt sönder trasad på många ställen. Ser ut som nån skulle ha kört över den. Så den är bara att slänga! Så nu är vi plötsligt utan hälften av väskutrymmet. Så ikväll blir det att åka o köpa väska. 



Men så är frågan: Skall vi köpa två mindre eller en stor? En så stor som vi hade kommer vi ju inte att hitta. Hur lyckas vi transportera 4 kappsäckar, resevagnen, alla handbagage o 3 barn?? Nej, den mängden får vi inte ens in i bilen. Men det är inte ett problem den här gången eftersom mamma o pappa kommer att ta allas väskor i deras bil (paketbil). Men tycker nog att det kunde räcka med tre resväskor ändå. Åtminstone i framtiden, när vi inte har 9 andra vuxna med oss, så kommer det att vara enklare med en större väska än två små till. 

När jag åker nånstans så är jag förberedd på allt o lite till! Därför blir det ofta lite mycket packning!

Men kanske man denna gång skulle försöka med lite mindre....

Kommentarer

Populära inlägg