Reseåret 2017


Året närmar sig sitt slut med storm steg. 
Dax att summera vad som var och stänga dörren till 2017!




Nya länder blev det tre under detta år: Mauritius, Serbien och Portugal. Länder som besöktes var lite flera, åtminstone 16 st. 


Februari-Mars

Vi började året i mitten av februari med en månad på Mauritius.
Resan fick ett ganska dåligt början med spysjuka i planet och de tre första dagarna framme spenderade jag i sängen. Men efter det var vi redo att utforska paradis ön. Fyra underbara veckor fick vi med sol, bad och massor av underbar natur. Den första veckan var vi 13 personer i villan, efter en vecka kom två till men de bodde på annant håll tills sex personer åkte hem efter två veckor. Så de sista två veckorna var vi 9 personer i villan. Ja o min bästis dök också upp på kaffe en dag.  
Mauritius är en så vacker ö, men lite besviken blev vi på stränderna. De var inte riktigt så "paradis" som vi hade tänkt oss. Men ställvist fanns det platser som inte var långt ifrån!





April

Vi blev med ny husbil. Trötta på att svettas genom Europa hade vi äntligen bestämt oss för att skaffa en bil med luftkonsitionering också i bildelen. Så en april lördag blev det roadTrip till Åbo. Vårt gamla sommarhem blev kvar där och den nya fick följa med oss hem.





Juni-Juli

Carvantripen i år hade stora planer, en lång rutt med många länder. Mycket att se och mycket att uppleva. Balkan och Grekland på programmet! Men vi hann och vi såg så mycket vackert, egentligen ännu mera än vi planerat att hinna med. Albaniens stränder överraskade positivt, ja hela Albanien gjorde det. Tanken var ju att ge detta land en ny chans och det var det värt. Montenegro som jag förälskade mig i på 2014 hade under tiden förlorat sin charm, för många turister nuförtiden enligt mig. Playmobilparken levererade också detta år, men den här gången i Aten.





Oktober

Min och de äldre pojkarnas road-trip till Umeå-Haparanda. Shopping-dag i Umeå, besöka liten en i Skellefteå, mera shopping i Haparanda. Roligt höstlovs program!





December

Veckosluts resa till Lissabon. Vackra staden med de fina byggnaderna och spårvagnarna. En välförkänd helg utan barnen och för att fira de tio åren som varit.





Så allt som allt ca 2½ månader spenderade utomlands detta år! Vill man läsa mera om dessa resor så skall man klicka på respektive land eller caravantrip i listan till höger. Då kommer man till alla äldre inlägg.


Kommentarer

  1. Vilka härliga resor ni gjort i år! Vi åker till Israel i övermorgon. Ser verkligen fram emot det! (Och hoppas bloggen startar igen tills dess, just nu under hackerattack ...)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg