Tram 28 och andra


Vackra spårvagnar finns det gott om i Lissabon!




Man kunde spendera dagar med att bara fotografera spårvagnar och man var verkligen inte den ända som sysslade med detta. Det blev nästan trängsel på de bästa ställena. I backarna, där tågen bara körde upp o ner för berget, där får man nog de bästa bilderna. I kvarteren runt vårt hotell (Rossio området) fanns det åtminstone två såna ställen. 




Visste ni att Tomten han extra knäcker som spårvagnschaufför! Han vinkade så glatt när man tog bild på honom.





Men Tram 28, det är den rutt som alla turister åker! 

Det är ett av top 10 göra när man besöker staden. Men man skall inte tro att man är ensam om att åka. Vi åkte vår tur på söndag morgon. 9.30 var vi redan på plats vid Largo Martim Moniz, vilket är den station där tåget startar. Vi hade läst att stiger man på där så har man bäst chans att få sittplatser. 
Det är december och tidig söndag morgon och ändå hamnade vi i en ganska lång kö av turister. 

Det första tåget kom vi inte med i. De är ju inte så stora så begränsat med människor kommer med. Andra rymdes vi som de sista med i. Hade kanske varit bättre att vänta till följande och fått sitta. Men nu stod vi och det var ganska trångt och vingligt. I mitten av rutten eller slutet av banan, skulle alla ut och ville man åka vidare, tillbaka där man började, så fick man stiga på igen efter några minuter. Då var det nästan tomt och det fanns gott om sittplatser. Längre ner mot centrum blev det sen fullt igen. 

Denna rutt sägs vara den vackraste av dem alla. Vi åkte nog bara några av spårvagnsrutterna men denna var nog vackrast av dem. Och nog går den upp och ner längs många små och trånga gator alltid. Lite skrämmande när man tittade på folk på trottoaren som inte alltid hade så mycket utrumme när spårvagnen susade förbi. 
Så förutom att den nog är vacker så ger den också en bra bild över staden, eftersom den går genom flera olika områden. 

Detta också var värt köandet och trängseln! 







Kommentarer

Populära inlägg